Svečan doček Vučića i pred Parlamentom BiH FOTO

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 10:38, 08.09.2017

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić svečano je je danas u Sarajevu dočekan ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH, gdje su mu dobrodošlicu poželjeli članovi kolegijuma oba doma parlamenta BiH.

Danas, drugog dana zvanične posjete BiH, predsjednik Srbije sastaće se i sa predsjedavajućim Savjeta ministara Denisom Zvizdićem.

VUCIC U PARLAMENTU BIH

U delegaciji Srbije su ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim LJajić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Vučić se juče sastao sa članovima Predsjedništva BiH, a posjetio je i Istočno Sarajevo, gdje je razgovarao sa rukovodstvom ovog grada i načelnicima gradskih opština.

VUCIC I PARLAMENTARCI

Predsjednik Srbije posjetio je i lokalitet na kojem se gradi nova bolnica u Istočnom Sarajevu, te Hram rođenja Presvete Bogorodice – Sabornu crkvu u Sarajevu gdje sa sastao sa NJegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom.

VUCIC U PARLEMENTU2

Ovo je prva posjeta predsjednika Srbije BiH nakon šest godina i prvi Vučićev dolazak u Sarajevo u predsjedničkom svojstvu.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone