Sve spremno za početak "Ljeta na Vrbasu"

20:57, 15.07.2017.
Thumbnail

Zvuci čekića odzvanjaju obalom Vrbasa- finiširaju se pripreme za još jedno banjalučko ljeto.

Sve počinje večeras u pola jedanaest, kada će se sa zidina Kastela začuti muzika iz najpoznatijih domaćih i stranih filmova. Prije toga, i zvuci filharmonije, sa specijalnim gostima iz Srbije.

Manifestacija ljeto na Vrbasu počeće nastupom simfonijskog orkestra Umjetničkog  ansambla Ministarstva odbrane Srbije 'Stanislav Binički', iz Beograda i Banjalučke filharmonije.

Tu nije kraj. Ljubitelje tehno muzike, prava zabava očekuje sat vremena prije ponoći,  kada će početi promotivna žurka  Fresh wawe festivala. Muzički ugođaj na obali, pratiće čamci na Vrbasu, osvijetljeni sijalicama i lampionima. Ništa lošije, kažu organizatori,  neće biti ni narednih dana.

“23.jula je kulminacija ljeta. 25 skakača prikazaće fantastično izvođenje banjalučke laste po svim njenim kriterijumima, skokom sa Gradskog mosta sa visine 12,5 metara. Poslije toga očekuju se trka kajaka dajaka i ono što je Ljeto na Vrbasu vratilo tradiciji, i tom nekadašnjem karnevalu na vodi,  je izbor najneobičnijeg čamca”, kazala je Branka Branković, portparol Turističke organizacije Banjaluka.

Biće tu i tradicionalne zakuske, uz  neizostavnu kotlićijadu. Izbora i više nego dovoljno, a banjalučani kažu, da će se već vidjeti zašta će se odlučiti.

Manifestacija je i takmičarskog karaktera. Najbolje skakači, dajakaši, kajakaši, ali i  oni koji koji naprave najbolji kotlić, kući neće otići samo sa uspomenama na ljeto 2017. već i sa nagradama.