Sve je spremno za 13. Sajam privrede Tešanj 2017.

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 9:58, 16.05.2017

Sve je spremno za 13. Sajam privrede Tešanj 2017. godine koji će se održati ove sedmice, od 18. do 21. maja u prostoru Distributivnog centra u Kraševu, općina Tešanj. Službeni partner Sajma je Savezna Republika Njemačka.

Učešće na Sajmu je najavilo preko 200 izlagača.

“Izložbeni prostor Sajma je smješten na 4.000 m2 zatvorenog prostora i 10.000 m2 otvorenog prostora. Ove godine najavljen je rekordan broj izlagača iz Bosne i Hercegovine, ali i susjednih zemalja. Osim izlagača očekujemo prisustvo brojnih poslovnih partnera, kao i građana posjetilaca Sajma. Smisao Sajma jeste naglasak na važnost i potencijal bosanskohercegovačke ekonomije, veliki broj poslovnih susreta i novih ugovora.”, kazao je predsjednik Udruženja privrednika “Biznis centar Jelah, Tešanj” Edin Jabandžić.

“Sajam privrede je za nas smotra ili festival poduzetništva. To je prilika da afirmišemo rad, pozitivne društvene vrijednosti i važnost ekonomije i ekonomskih tema. Odluka Ambasade SR Njemačke, da bude partner našeg Sajma je još jedno priznanje za napore koje svi mi u Tešnju ulažemo u jačanju ambijenta za privredni razvoj, ali i potvrda da smo određene rezultate postigli, jer prihvatanje partnerstva dolazi od zemlje čija je privreda prva u Evropi.”, istakao je načelnik opštine Suad Huskić.

Sajam u tri dana trajanja ima čitav niz pratećih sadržaja (paneli, prezentacije i predstavljanja), a drugi dan Sajma je planirano održavanje Skupštine Privredne komore Federacije BiH, koja je ujedno i partner Sajma.

Zvanično otvorenje Sajma privrede Tešanj 2017. godina je u četvrtak u 10,30 sati, a Sajam bi trebalo da otvore Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić, ambasador SR Njemačke Kristina Hohman, Doris Pak dugogodišnja parlamentarka u Evropskom parlamentu i Predsjednik Odbora Europskog parlamenta za Jugoistočnu, te predsjednik Udruženja privrednika Edin Jabandžić.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone