Sukob u Domu zdravlja na Palama

20:06, 12.01.2018.
Thumbnail

"Sastanak će se završiti neka svako izvlači zaključke kakve hoće". Upravo tako je zaključena dvočasovna prepirka sindikalaca i prvih ljudi paljanskog Doma zdravlja.

Čule su se raznorazne optužbe od toga ko je ukrao lonac za otkuvavanje do ko laže i podmeće krivične prijave menadžementu. I dok direktor tvrdi da je sve pod kontrolom, sindikalci ne biraju riječi.

“Smanjene su nam plate 10 odsto prije pet godina, jedna nam plata kasni. I sve to ne bi bilo problematično da mi nemamo jedan opšti raspad i te discipline radne i dolaska na posao i kupovine kojekakve opreme koja neodgovara“,kaže Milojka Obradović, predsjednik Sindikalne organizacije Doma zdravlja Pale.

“Smatram da je ovo jedna zloupotreba institucije predsjednika sindikata, jer definitivno ne reflektuje situaciju u Domu zdravlja koja se želi predstaviti kao loša, ali naprotiv“, riječi su Vladimira Lučića, direktora Doma zdravlja Pale.

Sindikalci su izračunali i koliko se davalo za aparate i sanitetska vozila, što je po njima bacanje para. Ukrstili su koplja sa doktorima, ali je sve više izgledalo kao lični obračun obračun zbog pitanja ko vodi šihtaricu zaposlenimai i ko koga vrijeđa.

“Ukoliko se neko našao uvrijeđenim ukoliko kažem da je ovo liječenje frustracija, vi ste sami mogli da vidite i koliko ste se načekali kako to izgleda “, izjavila je Sonja Jovičević Karadžić, rukovodilac službe Radiologije u Domu zdravlja Pale.

I predsjednik Sindikata zdravstva Milenko Granulić danas je i jedne i druge pozivao na smirenost. Pozvao je i opštinske vlasti da se uključi u rješavanje problema.

“To bi prvo trebao da riješi Upravni odbor, normalno poslodavac, zajedno sa sindikatom i opštinom koja je osnivač“, kaže Milenko Granulić, predsjednik Sindikata zdravstva i socijale zaštitet RS.

“Mislim niti da ima mjesta bilo kakvim protestima, pobuni ili bilo čemu, jer Dom zdravlja je jedna stabilna institucija“, navodi Boško Jugović, načelnik opštine Pale

Paljanski Dom zdravlja je u vrhu po pozitivnom poslovanju u Srpskoj. Ipak, to nije jak argument za sindikalce koji najavljuju krivične prijave protiv menadžmenta.