Sukob partnera zbog kondoma

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 7:45, 19.05.2017

Uprkos aktivnim kampanjama o važnosti kontracepcije, i dalje mnogo muškaraca inicira nezaštićeni odnos. Neka istraživanja pokazuju da svaki drugi pripadnik jačeg pola ne koristi kondom, a zabrinjavajuće je da je u porastu broj onih koji i kad pristanu na zaštitu, u nekom trenutku, bez znanja partnerke, skinu gumicu.

O ovome govori studija objavljena u “Kolumbija magazinu roda i prava”. Autorka Aleksandra Brodski kaže da je pojavu počela da proučava prije nekoliko godina kada su joj se drugarice požalile da muškarci ne prezaju od ovakvog vida prevare.

Svjetski mediji prenose da je jedan Švajcarac zbog toga čak osuđen za silovanje. Možda vam to djeluje pretjerano, ali kada žena pristane na seks sa kondomom, ne znači da bi rekla “da” i odnosu bez zaštite.

Kondom štiti od polno prenosivih bolesti i trudnoće, ali u ovom slučaju i od emotivne štete. Jer, kako su istakle učesnice studije, ovakav čin ih je naveo da u kasnijim odnosima postanu sumnjičave u muški rod, što se negativno odrazilo na njihov ljubavni i seksualni život.

(Novosti)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone