Studenti se postepeno vraćaju: U toku radovi na paviljonima jedan i dva

12:15, 25.12.2017.
Thumbnail

Direktor Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci Zoran Babić potvrdio je danas da su se studenti tokom vikenda postepeno počeli vraćati u paviljone, nakon sanacije štete nastale u nevremenu 11. i 12. decembra.

"Naše službe su prije dva dana organizovale postepeno vraćanje studenata u paviljone i proteklog vikenda smješten je priličan broj studenata", rekao je Babić Srni.

On kaže da je Upravni odbor Studentskog centra "Nikola Tesla" donio odluku da se svi studenti mogu prijaviti do 26. januara kako bi bila ispoštovana procedura vraćanja u sobe.

Babić je rekao da se u narednih nekoliko dana očekuje postepeni povratak studenata.

"Neki od studenata su se već vratili, drugi su najavili da će to učiniti do Nove godine, a treći poslije praznika. Uglavnom, taj proces sada trenutno teče nesmetano", rekao je Babić.

On kaže da su u toku radovi na paviljonima jedan i dva i da će potpuna sanacija krova biti završena za nekoliko dana, ali da su i sada sobe u ova dva paviljona bezbjedne.

"Završena je sanacija krova na paviljonu tri, kao i popravke u sobama, dok je u paviljonu četiri bilo manjih problema sa curenjem vode u nekoliko soba", kaže Babić.

Banjaluku je 11. i 12. decembra pogodio olujni vjetar koji je odnio krovove sa većine objekata studentskih paviljona, a potom je pala i kiša koja je pričinila dodatnu štetu i učinila ove objekte neuslovnim za stanovanje.