Strašna tragedija: Majka i sin poginuli od udara struje

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 8:04, 21.04.2017

U selu Glogovica kod Aleksinca od udara struje poginuli su M.M. (46) i njen sin D.M.koji je imao 16 godina, saznaje “Blic”.

Prema prvim informacijama tragedija se dogodila navodno tako što se žica kojom se njihova kuća napajala strujom uslijed vjetra otkačila i pala blizu djeteta.

“Dječak je uhvatio žicu pod naponom i nakon toga je majka u želji da pomogne djetetu na mjestu ostala mrtva. Radi se o porodici slabijeg materijalnog stanja kojima je struja bila isključena, a nakon dolaska hladnog vremena priključili su se na naponsku mrežu. Nažalost, vjetar je žicu otkačio, žica je pala u sobu, dijete se uhvatilo za žicu, majka krenula da spasi dijete, i oboje su ostali na mjestu mrtvi”, kaže izvor.

Ranko Filipović iz susjednog sela Lužane koji poznaje pomenutu porodicu, kaže da se radi o siromašnim ljudima kojima je struja isključena prije mjesec dana.

“Strašna tragedija. Struja im je isključena prije mjesec dana kada je bez struje ostalo i 30 porodica iz našeg sela. Vjerovatno su htjeli da se ugriju malo jer je bilo hladno pa su priključili struju sami. Ali, žica je pala i dijete je uhvatilo, a majka je nastradala u pokušaju da ga spasi”, kaže Filipović. On navodi da se radi o petočlanoj porodici slabog imovinskog stanja.

“To je petočlana porodica, ostali su otac i dvije ćerke. Sirotinja kao i mi ovdje u selu koji smo ostali bez struje. Okupićemo se sutra u 9 ispred EPS u Aleksincu da odamo počast nastradalima i skrenemo pažnju na ponašanje. Isključena je struja i ljudima koji su bolesni i stari a ima i jedna trudnica. Neljudski je da nas tako maltretiraju”, kaže Filipović.

U niškoj policiji je zvanično potvrđeno da je u 18.33 časova prijavljeno da su majka i sin nastradali od udara struje i da je nakon toga obavješteno tužilaštvo u Aleksincu koje je obavilo uviđaj sa policijom.

(Blic)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone