Štrajkači iz Banje Dvorovi pred Gradskom upravom

19:46, 05.10.2017.
Thumbnail

"Bez galame i bez politike, dostojanstveno smo došli da tražimo svojih osam plata", poručili su radnici Banje Dvorovi.

Pošto ih nakon 40-ak dana štrajka u Banji nije posjetio niko od lokalnih vlasti, 50 radnika se preselilo ispred bijeljinske gradske uprave. Željeli su gradonačelnik Mići Miću da dostave spisak od 200 članova njihovih porodica, koji će tvrde, nebrigom vlasti postati korisnici javne kuhinje.

"Ako ova vlast gradska i rukovodstvo, nema rešenje za banju, ljudski je izaći pred nas i reći nemamo rešenje ili da mi idemo ili nek idu oni, mi ne možemo otići. Mi smo kreditirali banju, ja sam je kreditirao, i ja treba da odem i da se sklonim nekima tamo nesposobnim koji ne znaju da vode", kaže Zoran Ostojić, predsjednik sindikata Banje Dvorovi.

Kao jedinu borbu protiv ignorisanja vide stepenice ispred gradske uprave, gdje planiraju da budu svaki dan od 10 do 11 časova. Ukoliko nadležni ostanu nijemi na njihove probleme, spremni su, kažu i na radikalnije mjere.

U međuvremenu, nije im jasno, zašto toliko dugo čekaju odgovore.

"Došli su predrasudama o nama radnicima, bili smo za njih građani drugog reda, smijenili su nas 10 i postavili su druge ljude bez ikakvih rešenja za nas, znači faktički duplirana su radna mjesta", navodi Ljilja Đurić, glavna sestra u Cnetru za rehabilitaciju Banje Dvorovi.

"Igraju se sa našim živcima, sa našim zdravljem, niko nam se ne obraća, ismijavaju nas, nazivaju nas retardiranim, neradnicima. Znači i mi želimo da radimo pošteno i hranimo svoju djecu da naša djeca imaju da jedu", rekla je Sara Popović, viši fizioterapeut.

I danas su ostali bez odgovora. Gradonačelnik Mićo Mićić službeno je odsutan, a direktor Banje Petar Vidaković novinarima je mimo kamere poručio da je "izveštaj o radu i preduzetim aktivnostima na prevazilaženju problema" predat osnivaču te da će o zahtjevima oglasiti narednih dana.