Stevandić: Bespotrebno da se Šarović izvinjava Izetbegoviću zbog srpskog jedinstva

Autor Natasa Novakovic, ATV

Objavljeno: 16:49, 17.02.2017

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić smatra da srpsko jedinstvo koje je juče demonstrirano u Sarajevu predstavlja “šamar” bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću, te da ne vidi potrebu da mu se Mirko Šarović /SDS/ danas zbog toga izvinjava.

Stevandić je u izjavi Srni ocijenio da je politički nesuvislo da “ne blokiraš napad ako neko hoće da te napadne”, zbog čega nema potrebe da se Šarović danas izvinjava Izetbegoviću zbog toga što je SDS juče učestvovao u srpskom jedinstvu.

On je rekao da je PDP danas najavio da će tražiti posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, ako bude potrebno, u vezi sa najavljenom odlukom o reviziji presude, te da je očegledno da oni u Savezu za promjene međusobno ne komuniciraju na ozbiljan način.

“Ako je ovo korak dalje od onoga što smo juče uradili u Sarajevu onda je to korak u dobrom pravcu. Moramo da imamo cijelu strategiju za takve stvari, a ne samo ishitrene korake”, istakao je Stevandić.

On je naglasio da i dalje treba insistirati na jedinstvenom srpskom reagovanju u vezi sa eventualnim zahtjevom za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

Potpredsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je danas da SDS još nije zauzeo stav koje će mjere preduzeti ukoliko dođe do podnošenja zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, dodavši da blokade nisu dio politike ove stranke.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone