Stevančević poručio ministru: Novi konkurs za direktora “Vučevice” ili ostavka!

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 10:23, 01.08.2017

Samostalni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilija Stevančević pozvao je ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Stevu Mirjanića da radnicima Šumskog gazdinstva /ŠG/ “Vučevica” Čajniče omogući normalan rad i raspiše konkurs za izbor direktora na koji će se prijaviti oni koji ispunjavaju uslove ili da podnese ostavku.

U protestnom pismu Stevančević ukazuje na “grubo kršenje zakonitosti” u vezi sa imenovanjem vršioca dužnosti direktora ovog gazdinstva koji ne ispunjava propisane uslove, već se “imenuje samo zbog toga što je član vladajuće stranke”.

On navodi da se smjenjuje direktor Slobodan Pejović, za vrijeme čijeg rukovođenja je Šumsko gazdinstvo “Vučevica” ostvarilo milion KM dohotka, bez dugovanja, zbog čega je jedan od najuspješnijih rukovodioca u preduzeću “Šume Republike Srpske”.

“Ne dovodite direktora `Šume Republike Srpske` u poziciju da grubo krši zakonitosti kod imenovanja direktora gazdinstva”, poručio je Stevančević resornom ministru.

Slaviša Kovačević imenovan je za vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva “Vučevica”, saopšteno je u četvrtak, 27. jula, iz preduzeća “Šume Republike Srpske”. Kovačević je obavljao poslove tehničkog direktora ovog gazdinstva.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone