Šta ponijeti ako idete sa malom djecom na more?

17:20, 17.07.2017.
Thumbnail

Bebe mogu na more kad napune tri mjeseca. Idealni mjeseci za odlazak sa bebom na more su jun i septembar, jer spoljašnje temperature nisu tako visoke, a i manje su gužve na plažama.

Osim garderobe, pelena, kolica, igračaka, suncobrana, za bebu je potrebno spremiti i putnu apoteku.

Roditelji treba da sve prilagode bebi, tako da odlazak na plažu treba da bude u jutarnjim satima do 10 i popodnevnim od 17 sati, kao i da period od 10 do 17 sati treba koristiti za ručak, spavanje ili predah u “debeloj” hladovini.

Beba bi tokom dana obavezno trebalo da nosi šeširić, kao i da njenu kožu ne bi trebalo izlagati suncu osim kad se unosi u vodu.

beba-na-plazi

Osim garderobe, pelena, kolica, igračaka, suncobrana za bebu potrebno spremiti i putnu apoteku koja bi trebalo da sadrži sirup za snižavanje temperature, fiziološki rastvor i pumpicu za nos, kapi za nos za djecu, a za regulaciju stolice kod proliva bi trebalo ponijeti probiotik i crevni antiseptik, rastvor za oralnu rehidraciju u slučaju povraćanja, sirup i kremu protiv alergije, antiseptični rastvor, antibiotsku mast ako dođe do pojave ogrebotina, hanzaplast.

Ttakođe je potrebno ponijeti preparat za zaštitu od ujeda insekata, vodootporni preparat za zaštitu kože od sunca za djecu sa faktorom zaštite 50 (ne preporučuje se korišćenje kod djece mlađe od 6 mjeseci), jekoderm, vlažne maramice, toplomjer.

apotekaa

Šta ponijeti:

Krema za sunčanje, faktor 50

Tablete protiv povraćanja (za veću djecu)

Sprej protiv komaraca, preparat poslije uboda insekata

Sirup i čepici protiv temperature, toplomjer

Probiotici

Fizioloski rastvor (ili neki sprej za čiscenje nosića), pumpica za nos

Hloramfenikol mast

Kapi za oči

Prasak za rehidrataciju u slučaju povraćanja

Lijek protiv alergije usljed neke reakcije

Vitamin C

Jomelop

Nesto za obradu rane (3% hidrogen i povidon jod za previjanje), sterilna gaza, flasteri, makazice, pinceta

Šprice za lakše doziranje sirupa