Srpski trio iz Lacija pokopao šampionske ambicije Rome

16:46, 30.04.2017.
Thumbnail

U 146. rimskom derbiju Lacio je kao gost savladao Romu sa 1:3 (1:1) uz odlično izdanje srpskih fudbalera.

Sergej Milinković-Savić je bio asistent kod prvog gola nebesko-plavih, a Dušan Basta je postigao drugi, na radost "lacijala", ali i Juventusa koji bježi drugoplasiranoj "vučici" devet bodova pred posljednja četiri kola.

Milinković-Savić je u 12. minutu odlično vidio utrčavanje Keite Balde Dijaoa sa desne strane, pa je uslijedila asistencija koju je njegov saigrač iskoristio da matira Šćešnog.

Ipak, Roma je uspjela da uzvrati taj udarac. Istina, tek nakon što je Strotman prevario sudiju Orsata i iznudio nepostojeći jednaesterac, koji je De Rosi pretvorio u 1:1 u 45. minutu.

Pravda je počela da stiže u drugom poluvremenu. Basta je u 50. minutu sa desnog krila utrčao ka sredini, primio loptu i ljevicom je uputio ka golu "vučice", a ona je uz srećni odbitak odsjela u mreži.

Konačnih 1:3, na dodavanje Lulića, postavio je u kontri Keita Balde Diao u 85. minutu, koji je dva minuta kasnije mjesto ustupio trećem srpskom internacionalcu iz redova Lacija, Filipu Đorđeviću.

Roma je imala gotovo dvostruko veći posjed lopte, samo jedan šut manje (12-13), ali ofanziva, kao ni ulazak legende kluba Frančeska Totija u igru u 73. minutu , nisu bili dovoljni da se izbjegne poraz, možda i koban u šampionskoj trci.

Što se Lacija tiče, ovaj trijumf ga je učvrstio na četvrtoj poziciji, sa četiri boda manje od Napolija, a tri više od Atalante.

(Blic)