Srpski radnici povrijeđeni u Rumuniji

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 20:55, 12.09.2017

Radnici zrenjaninske fabrike “Drakslmajer” doživjeli su u ponedjeljak saobraćajnu nezgodu u autobusu koji je njih tridesetak prevozio u Rumuniju.

Za “B92” ove informacije su potvrdili i u toj kompaniji, u Zrenjaninu, gdje kažu da su svi radnici dobro, a da su tri njihove koleginice zadržane u bolnici u Rumuniji.

“Većina naših kolega koje su bile u autobusu, a koji je učestvovao u saobraćajnom udesu, u neposrednoj blizi grada Satu Mare u Rumuniji, dobrog je zdravstvenog stanja i pušteni su iz bolnice. Trenutno su smješteni u hotelima u Satu Mare, dok su tri koleginice zadržane na bolničkom liječenju, radi daljeg pružanja medicinske njege”, kažu za “B92” u kompaniji “Drakslmajer”.

Porodice povrijeđenih su obaviještene o tome šta se dogodilo i predstavnici kompanije kažu da su u kontaktu sa njima.

“Predstavnici kompanije sinoć su posetili kolege u bolnici, u Satu Mare, kako bi im pružili potrebnu podršku”, kažu u kompaniji.

Uzrok udesa još nije poznat, rumunska policija obavila je uviđaj, a u kompaniji tvrde da je njihov vozač poštovao saobraćajne propise, praksu obaveznih pauza i odmora, a tvrde i da je autobus bio tehnički ispravan.

Grupa zaposlenih krenula je bila u pogon kompanije “Drakslmajer”, u Satu Mare, u Rumuniji, u okviru programa razmjene znanja i iskustava, koji je kompanija razvila.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone