Srpski kralj čokolade otvorio kapije Grada Sunca

20:45, 16.07.2017.
Thumbnail

Stihovima Šatićeve pjesme, "Ostajte ovdje"  srpski kralj čokolade otvorio je kapiju Grada Sunca. Više hiljada ljudi, divilo se zdanju Rodoljuba Draškovića. 

Osim čokoladicama,  gosti su počašćeni i spektakularnim vatrometom i obećanjem da je sve to samo početak.

"Završio sam jedan dio posla i razmišljam dalje  šta raditi sutra", kaže Rodoljub Drašković,  predsjednik koncerna "Svislajon".

Sutra će, vjerovatno, morati po upotrebnu dozvolu, koja je, kažu gradski oci,  još u proceduri.  Da bi prvi gosti konačno mogli da se spuste  niz tobogan i okupaju  u nekom od bazena, Drašković je, kaže, očekuje do petka.

"U petak veče orgnizujemo žurku na vodi.  Do tada gradonačelnik kao što sam i rekao napisaće i potpisaće upotrebnu dozvolu i krećemo da radimo", rekao je Drašković.

"To je u regularnoj proceduri i sva dokumentacija se pregleda i čim sve bude završeno naravno da će i akva park biti  u potpunoj upotrebi, bezbjedonosno i sigurno sa svim sadržajima koji upotpunjuju akva park", kazao je Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja.

Dok gradonačelnik ne stavi potpis, kroz  Grad Sunca može se samo šetati i razgledati.  Onima koji su došli na svečano otvaranje, sviđa se, kažu, sve što su vidjeli.

Za zdanje na  79.000  kvadrata,  Drašković je iskeširao 25 miliona maraka. Prva faza obuhvata akva I  dino-park,  šest ugostiteljskih objekata, tri dječije igraonice, VIP sadržaje… U drugoj fazi gradiće se kompleks hotela i sportskih sadržaja, dok će u trećoj biti izgrađeno oko 400 tipskih vila. U posljednjoj je planirano sređivanje voćarsko-vinogradarskog predjela. Sve će to koštati 200 miliona maraka.