Srpska princeza u drugom stanju?

12:22, 08.10.2017.
Thumbnail

Princ Filip Karađorđević i nova princeza Danica, ćerka poznatog srpskog slikara Cileta Marinkovića, vjenčali su se juče nešto poslije 15 časova u Sabornoj crkvi u Beogradu. Ispred crkve je bio prostrt crveni tepih, a bilo je prisutno jako obezbjeđenje.

Mlada je blistala u elegantnoj vjenčanici, koju je, dobila na poklon od slavne srpske kreatorke Roksande Ilinčić, dok se princ opredijelio za klasični frak. Zapažena je bila i kuma, švedska princeza Viktorija.

Činodejstvovao je patrijarh srpski Irinej. Služba je bila veličanstvena i ispoštovani su svi srpski običaji. Kada su izgovorili sudbonosno „da”, princeza Danica je zaplakala, a na kraju službe mladenci su od patrijarha na poklon dobili Bibliju.

Ono što su komentarisali gotovo svi prisutni kada su vidjeli princezu Danicu jeste njen stomačić. Po riječima zvanica, ona je u drugom stanju, iako do sada ni princ Filip, ali ni ona, nisu podijelili sa javnošću ovu informaciju.

Nakon crkvenog vjenčanja, zvanice su se uputile u Beli dvor, gdje je upriličen svečani prijem u čast vjenčanja prinčevskog para.

Mladenci su goste dočekali u salonu, uz Orkestar Svetog Đorđa, čiji je Filip pokrovitelj. Ubrzo nakon što su sve zvanice pristigle, prinčevski par je zaigrao tradicionalno srpsko kraljevsko kolo, koje se igralo na dvorovima početkom 20. vijeka. Ovim činom su izazvali pravo oduševljenje među zvanicama, da bi uslijedio i prvi svadbeni ples.

Inače, mladenici su uoči vjenčanja izjavili da će njihovo zavjetovanje pred Bogom biti omaž vjenčanju kralja Aleksandra i kraljice Marije, a poznavaoci kažu da su u tome i uspjeli.

(Alo)