Brčko distrkit

Završeno 22. izdanje "Vidovdanske trke"

  • 24.06.2018. 20:13

Mozes Kibet iz Kenije, najbrži je senior 22. "Vidovdanske trke". Stazu dugu deset kilometara pretrčao je za 28 minuta i 35 sekundi. U konkurenciji seniroki prva do cilja stigla je Katarina Karjenenko iz Bjelorusije i to za 33 minute i 42 sekunde.

„Malo sam umoran. Bio bi još bolji rezultat, ali nije loš 28,35. Ali obećavam, sljedeće godine biće to novi rekord staze, 27,50“, obećava Mozes Kibet. 

„Presrećna sam što sam imala tako dobar finiš i što mi je on donio pobjedu u konkurenciji sa sjajnim afričkim trkačicama. Imoresionirana sam gradom. Ljudi su predivni. Hvala što ste me pozvali“, kaže Katarina Karjenenko.

Ujedno je održano i prvenstvo BiH i Republike Srpske, na deset kilometara. 
Najbolji u muškoj konkurenciji bio je brčanski atletičar Srđan Samardžić, a u ženskoj Banjalučanka Jelena Kosić. 

„Prezadovoljan sam svojim rezultatom. Trčao sam 32 minute i 22 sekunde. Prvak sam BiH i RS. Vrijeme za trčanje danas je bilo odlično“, kaže Srđan Samardžić, šampion BiH i RS na deset kilometara.

„Konkurencija je bila veoma jaka s obzirom na to da je trka međunarodnog karaktera. Što se tiče konkretno prvenstva BiH, nije bilo strašno“, kaže Jelena Kosić, šampionka BiH i RS na deset kilometara.

Zadovoljni su bili i organizotori, što je, kako kažu, i 22. Vidovdanska trka uspješno završena. U tome su imali pomoć Vlade Republike Srpske i Brčko distrikta, kao i brojnih sponzora i volontera. Bila je ovo prilika da se osvrnu i na stanje atletike u BiH.

„Za atletiku je ispod jedan odsto sportskog budžeta. To je nešto što treba reći, da je sramota ove države, da kraljica sportova, 80 odsto olimpijskog sporta, drži na tom nivou. Mi pokazujemo da možemo, da znamo i da smo malo ozbiljniji od mnogih drugih koji imaju puno para“, kaže Borislav Đurđević, direktor "Vidovdanske trke".

Trka je i ove godine počela tradicionalnim puzanjem beba na deset metara. Takmičenje je održano u svim kategorijama, a prvi put organizovana je i trka u  invalidskim kolicima.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.