Svjetsko prvenstvo

Srbija večeras protiv Švajcarske se bori za osminu finala Mundijala

  • 22.06.2018. 08:18

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras igra protiv Švajcarske u Kalinjingradu vjerovatno odlučujući meč za prolaz u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Srbija, nakon pobjede nad Kostarikom (1:0), sa nova tri boda izborila bi nokaut fazu na Mundijalu poslije tačno dvije decenije, a prvi od osamostaljenja, čak i prije duela sa Brazilom.

Selektor Mladen Krstajić ističe atmosferu u ekipi i vjeruje da će njegovi igrači iskoristiti mane Švajcarske.

"Švajcarska je dosta dobro potkovana taktički, dugo igraju zajedno, selektor je dugo sa njima i to su važne stvari. Znamo njihove vrline, ali i mane. Dobro smo ih prostudirali, biće žestoko. Atmosfera je odlična. Imam drim tim u svlačionici", rekao je Krstajić, koji je tokom igračke karijere u dresu nacionalnog tima dao pobjedonosni gol protiv Švajcarske u kvalifikacijama.

Kako je naglasio, ne zanimaju ga tenzije koje dižu švajcarski reprezentativci, rođeni na Kosmetu, prije svih Ðerdan Šaćiri.

"Politika me uopšte ne zanima, došli smo da prezentujemo našu temlju na pravi način", rekao je on.

Srpski reprezentativac Nemanja Matić istakao je da su svi iz ekipe svjesni činjenice da pobjeda vodi u drugi krug.

"Imamo ispred sebe odličnu selekciju, oni će pokušati da nas ugroze i osvoje tri boda... Mi ih poštujemo, ali imamo kvalitet da ih savladamo. Čeka nas paklena utakmica", kaže vezista Mančester junajteda.

Možda i najbolji opis značaja utakmice, najveće u posljednjih nekoliko godina za Srbiju, dao je odlični štoper "orlova" Duško Tošića riječima "Kad ako ne sad?".

Utakmica između Srbije i Švajacarske počinje u 20 sati, šest kasnije u odnosu na Brazil i Kostariku koji se sastaju u Sankt Peterburgu.