IT kompanija podržava sport

Prointer sponzor Nemanji Majdovu

  • 23.06.2018. 19:52

Vodeća IT kompanija iz Republike Srpske stala je iza svjetskog šampiona u džudou, Nemanje Majdova. Finansijska pomoć za putovanja od sada su briga “Prointera”, tako da vrhunski sportista može da se koncentriše na fizičke pripreme. Jednogodišnji ugovor, za sada je dovoljan da Nemanja isprati sve programe i turnire kako bi izborio olimpijsku normu za Tokio 2020. 

"Početkom godine, kad sam postao šampion svijeta, bio sam malo razočaran, nijedna kompanija iz Srpske, nije da nije htjela, već nije bila zainteresovana da spozoriše sportiste, ne samo mene, već sve ukupno, sport, i evo upravo se popravlja utisak. Jedna ozbiljna kompanija je stala iza mene, što daje poruku mladima da još ima vjere u sport, da dižemo sport na jedan veći nivo," zadovoljan je Majdov.

Iz “Prointera“ kažu da nastavljaju svoju misiju, a to je ulaganje u mlade talente, sportiste, društveno odgovorne pojedince i organizacije. Sve s ciljem pružanja podrške i pomoći onima koji RS čine ponosnom.

"Da pokažemo koliko je značajno da u ovoj zemlji postoji svjetski šampion, koliko moramo pokazati da možda još svjetskih šampiona postoji, a da ih mi možda nedovoljno prepoznajemo. Sada želimo da na Nemanjinom primjeru njemu pomognemo, kao mali djelić pomoći, a ustvari, da damo podstrek svima da uspiju, da naprosto kažemo da vrijedi se zalagati i vrijedi uložiti svoj trud," rekao je Vlatko Vukotić, portparol i marketing menadžer “Prointer ITSS”.

Uz podršku “Prointera“, Nemanja Majdov, već sljedeće sedmice, braniće boje Srbije na Mediteranskim igrama u Taragoni. Po povratku, na Jahorini će se pripremati za odbranu svjetske titule koja ga očekuje u septembru u Bakuu.