Svjetsko prvenstvo

Hrvatska razbila Argentinu i plasirala se u osminu finala

  • 21.06.2018. 22:03

Fudbaleri Hrvatske savladali su Argentinu sa 3:0 u drugom kolu Grupe D na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Golovima Rebića, Modrića i Rakitića, Hrvatska se plasirala u osminu finala.

Poslije odličnih 45 minuta viđeno je mnogo toga, samo golovi ne. Dobre šanse na obe strane, oštra igra i jedan žuti karton - dobio ga je Ante Rebić.

Imao je nekoliko oštrih faulova Rebić, i poslije žutog kartona, pa su mnogi pomislili da neće dočekati kraj utakmice na terenu.

A on je donio Hrvatskoj vođstvo u 53. minutu. Bio je uporan, a Vili Kabaljero loše ispucao loptu, tačnije servirao mu na volej, a napadač Ajntrahta smjestio loptu u mrežu.

Argentina je na sve načine pokušavala da dođe do gola protivnika, ali je Hrvatska fenomenalno odigrala odbranu. O tome najbolje govori podatak da je Kun Aguera svega sedam puta imao kontakt sa loptom u prvih 45 minuta, a Leo Mesi 20!

A Hrvatska je odigrala i u napadu kako treba, pa je do kraja potpuno razbila Argentinu!

Prvo je Modrić, koji je neshvatljivo ostavljen sam na dvadesetak metara, pogodio za 2:0 u 80. minutu.

A onda, kada je sve već bilo riješeno, Ivan Rakitić postavio konačan rezultat u završnim minutima meča.

Hrvatska je prva u grupi D sa šest bodova, Argentina ima jedan, koliko i Island, a Nigerija nema bodove. Naravno, Island i Nigerija igraju sutra.