Dan pred Svjetsko prvenstvo

Španija otpustila Lopetegija!

  • 13.06.2018. 12:29

Nakon što je u utorak Real Madrid objavio da će Đulen Lopetegi nakon Svjetskog prvenstva biti postavljen za trenera ovog kluba, Fudbalski savez te zemlje reagovao je - otkazom!

Španija bez selektora dočekuje Mundijal. Odjeknulo je svetom.

Kako je navedeno iz saveza, razlog za otkaz su "tajni pregovori" sa Realom koji ga je dan ranije imenovao za novog trenera.

U FS Španije nisu bili zadovoljni što se Lopetegi dogovarao sa Realaom a da ih nije obavijestio o pregovorima.

Kako je prenio Radio Marka, igrači predvođeni Serhiom Ramosom insistiraju na promjeni odluke Saveza. Zakazana konferencija kasnila je više od sat veremena. Na noj je trebalo da se pojavi Lopetegi i Luis Rubiales iz Saveza, ali su na njoj navodno prisustvovati i Ramos i Andres Inijesta.

Nakon cijele drame, na konferenciji se pojavio Luis Rubiales koji je kratko saopštio da je saradnja sa Lopetegijem završena. 

"Bili smo prinuđeni na ovakav potez. Morali smo da prekinemo saradnju sa Lopetegijem. On je bio sjajan trener, ali ne možemo da prihvatimo ovakvo ponašanje. Sve što je urađeno, urađeno je bez našeg znanja. Ne osjećam se izdanim, ali ovako mora da bude", rekao je Rubiales.

Rubiales je potvrdio da je razgovarao sa igračima koji su željeli da Lopetegi ostane na mjestu selektora.

"Razgovarao sam sa igračima. Oni će uraditi sve da odigraju što bolji turnir. Ova odluka je potpuno podržana od svih u savezu", poručio je Rubiales koji je rekao da su čelni ljudi saveza za vijest saznali samo pet minuta prije Realove objave.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.