Politika u sportu

Hrvati na SP u Rusiju nose zastavu iz Knina i "Oluje" VIDEO

  • 08.06.2018. 13:49

Hrvatskim fudbalerima je pred put na Svjetsko prvenstvo u Rusiju uručena replika zastave koju su Hrvati postavili na Kninsku tvrđavu tokom "Oluje".

Oni su bili na svečanoj večeri hrvatskog fudbala u četvrtak, a zastavu im je, u ime potpredsjednika Vlade i ministra odbrane Damira Krstičevića predao Mirko Šundov, načelnik glavnog štaba oružanih snaga Hrvatske. 

Dok se u Hrvatskoj u tom činu ne vidi ništa loše, u Srbiji se na njega ne gleda blagonaklono, zbog posljedica koje je "Oluja" proizvela po srpsko stanovništvo. 

"Hrvatska zastava na Kninskoj tvrđavi simbol je borbe za hrvatsku slobodu, teško stečenu i krvlju plaćenu. Operacija Oluja kruna je svih naših pobjeda, a dolazak pobjedničke hrvatske vojske u kraljevski grad Knin znak je pobjede u Domovinskom ratu. Neka vam hrvatska zastava, pod kojom su se za svoju Hrvatsku borili i ginuli hrabri hrvatski branitelji, bude podsticaj za srčanu borbu na predstojećem Svjetskom prvenstvu u fudbalu. Hrvatska vojska s vama je u mislima i srcima. Domovini vjerni!", piše u poruci Ministarstva odbrane Hrvatske fudbalerima. 

Iste večeri su uručene i nagrade, pa je za najboljeg hrvatskog fudbalera proglašen Luka Modrić. "Kockasti" na SP igraju u grupi sa Argentinom, Islandom i Nigerijom.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)