Svjetsko prvenstvo

Belgija razbila Tunis i plasirala se u osminu finala!

  • 23.06.2018. 16:08

Belgija je stigla do još jedne uvjerljive pobjede na Svjetskom prvenstvu, nakon 3:0 protiv Paname, danas su sa 5:2 slavili protiv Tunisa.

Crveni vragovi poveli su već u 7. minuti kada je Azar prvo izborio, a onda i realizovao jedanaesterac za 1:0. u 16. minuti već je bilo 2:0, a u strijelce se upisao Lukaku nakon asistencije Mertensa. Tunis je u 18. minuti smanjio golom Brona glavom nakon ubacivanja Kazrija s lijeve strane.

Bilo je nakon toga prilika na obje strane, no rezultat se nije mijenjao do treće minute sudijske nadoknade kada se još jednom u strijelce upisao Lukaku. Ako je i bilo sumnji oko pobjednika, to je riješeno u 51. minuti kada je De Brujne dao fantastičnu dugu loptu i izbacio Azara u odličnu situaciju koju ovaj ne propušta za svoj drugi gol i 4:1 Belgije.

Do kraja utakmice promašajima se istaknuo Bačuaji, no napadač Belgije uspio je jednom i zabiti i to u 90. minuti za 5:1. Do kraja utakmice vidjeli smo još jedan gol i to onaj Kazrijev u 92. minuti za konačnih 5:2. 

Zanimljivo, na ovoj utakmici srušen je rekord svjetskih prvenstava. Naime, nijedna utakmica još nije završila 0:0, a ovo je već 27. na kojoj je pao najmanje jedan gol. Prethodni rekord bio je 1954. kada je gol pao na prvih 26 utakmica.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.