FK Borac

Banjalučani dobijaju predsjednika: Zeljković jedini kandidat?

  • 19.06.2018. 08:39

Vico Zeljković, dosadašnji potpredsjednik FK Borac, po svemu sudeći večeras će (19 časova) na sjednici Skupštine kluba biti jedini kandidat za predsjednika.

U isto vrijeme u klubu danas čekaju i vijesti sa sjednice Izvršnog odbora N/FS BiH koja može da "pomiluje" Borac i ostavi ga u BHT Premijer ligi i naredne sezone.
 
Branko Kovačević već je podnio ostavku na mjesto predsjednika tima iz Platonove ulice, a kako saznajemo, Zeljković će biti jedini kandidat. Aktuelno rukovodstvo će članovima Skupštine predočiti izvještaj o dosadašnjem radu, a nakon toga bi se moglo glasati o novom predsjedniku kluba. Zeljković nije želio da komentariše da će biti kandidat za predsjednika i kazao je da će sve biti jasno večeras.

On je podsjetio da je danas sjednica Izvršnog odbora N/FS BiH i očekuje da će iz Sarajeva doći dobre vijesti za Borac.

"Dostavili smo dokaze o svim uplatama. Riješili smo slučaj "Džaja" jednom za sva vremena. To je bio decenijski problem kluba. Očekujem da će Savez donijeti pozitivnu odluku i da neće imati dvostruke aršine. Samo želimo da nam se vrati ono što smo ostvarili na terenu", rekao je Zeljković.

On je kazao da će Borac danas u Sarajevu imati podršku FS RS.

"Znamo da to neće biti dovoljno i za svaku odluku je potrebno 12 glasova. Kakva god odluka bila, mi se spremamo za narednu sezonu. Cilj je da do polusezone očistimo sve dugove, koji iznose oko 2,1 milion KM. Tu naravno ne ulaze struja, voda i porez. U srijedu ćemo izvršiti prozivku fudbalera i počećemo pripreme za narednu sezonu", jasan je Zeljković.

Potpredsjednik kluba je istakao da su čelnici tima sa Gradskog stadiona nedavno imali sastanak sa Igorom Radojičićem, gradonačelnikom Banjaluke, koji je obećao pomoć Borcu.

"Ne radi se o novčanoj pomoći jer to nije realno. Grad će nam pomoći oko infrastrukture. Cilj je da do početka sezone završimo ogradu na jugu i postavimo novi semafor. Ujedno smo i tražili lokaciju za novi pomoćni teren, a uz postojeći želimo da napravimo balon. Škola Borca funkcioniše stabilno i uskoro možemo da očekujemo igrače koji će biti okosnica prvog tima Borca", zaključio je Vico Zeljković.

  • 10:15 Емисија: Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина