Špirić: Izetbegović i Mektić lagano otvaraju vrata pakla

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 17:03, 17.07.2017

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Nikola Špirić smatra da je poziv bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik bude sankcionisan zbog izjave istrgnute iz konteksta, potvrda da u BiH funkcioniše paralelni sistem vlasti koji predstavlja najveću opasnost za njen opstanak.

Špirić ističe da je poziv Izetbegovića Tužilaštvu BiH, OHR-u i Upravnom odboru Savjeta za sprovođenje mira u BiH da sankcionišu Dodika, zapravo poruka Srbima, Hrvatima i nepodobnim Bošnjacima da “nailazi vrijeme u kojem će se sa crnim povezom na očima raditi na izgradnji budućnosti u koju ne vjeruju”.

“Ovo je zapravo potvrda sve jasnijih stavova da u BiH funkcioniše paralelni sistem vlasti koji predstavlja najveću opasnost za opstanak BiH. Želim da vjerujem da institucije kojima se obraća Izetbegović nisu dio tog sistema”, rekao je Špirić.

On ističe da posebno zabrinjava to što javnost u BiH ćuti na izjave ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića da predsjednik Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Staša Košarac, poslije sastanka u Mostaru, kojem je prisustvovalo najviše rukovodstvo HDZ-a BiH i SNSD-a, treba ispred sebe da stavi slovo “U”.

“Ovo predstavlja direktan poziv za likvidaciju Košarca i svih prisutnih na tom skupu, kojem sam i ja prisustvovao. Pitamo se jesmo li blizu kraja ovakvim gadostima ili se vrata pakla lagano otvaraju?”, upitao je Špirić, koji je potpredsjednik SNSD-a.

Izetbegović je danas zatražio od OHR-a, Tužilaštva BiH i Upravnog odbora PIK-a da sankcionišu Dodika zbog izjave date u Bratuncu 7. jula.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone