SNSD i HDZ dogovorili da usaglašavaju stavove

15:15, 14.12.2017.
Thumbnail

Delegacije SNSD-a i HDZ-a BiH, predvođene liderima ovih stranaka Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, dogovorile su danas da na svim nivoima u BiH usaglašavaju stavove jer je "dovoljno krize" u zemlji.

Dodik i Čović su u izjavi novinarima nakon sastanka na Jahorini istakli da su zadovoljni dosadašnjom saradnjom i najavili da će ona još jače biti nastavljena u narednoj godini.

Dodik je rekao da između SNSD-a i HDZ-a BiH nema nijedno otvoreno pitanje i da ove dvije partije žele da doprinesu stabilizaciji ukupnih prilika u BiH.

On je ponovio da u BiH ne postoji skupštinska većina. "Zajedničke vrijednosti su nam evropske integracije. U narednoj godini nastavićemo razgovore i saradnju o svim pitanjima", rekao je Dodik, izrazivši nadu da će Predstavnički dom parlamenta BiH podržati Izborni zakon koji je predložio HDZ BiH.

Čović je rekao da su delegacije dvije stranke na današnjem sastanku kreirale aktivnosti za naredni period jer ni u BiH ni u Federaciji BiH nema skupštinske većine.

On je istakao da su se dogovorili da na svim nivoima usaglašavaju stavove jer je "dovoljno krize u BiH".

Delegaciju SNSD-a na sastanku činili su i potpredsjednici stranke Željka Cvijanović, Nikola Špirić i Marko Vidaković, član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac i generalni sekretar Luka Petrović, a HDZ-a BiH visoki funkcioneri ove stranke Borjana Krišto, Vjekoslav Bevanda, Marinko Čavara i Davor Čordaš.

(Srna)