Šnjegotin izvještaj prvi na dnevnom redu "skupštine naroda"

20:11, 24.09.2017.
Thumbnail

Kontroverzni revizorski izvještaj Duška Šnjegote koji je povučen iz Narodne skupštine biće prvi na dnevnom redu sutrašnje skupštine naroda.

Ovo poručuju iz Saveza za promjene dan pred prvi u nizu skupova koji organizuju zbog, kako kažu, nemogućnosti da djeluju u parlamentu.

Tvrde da će građanima koji dođu pokušati da predstave istinu koju vlast pokušava da sakrije povlačenjem dokumenta i smjenom revizora. Pričaće i o demografiji, iseljavanju stanovništva iz Republike kao i stanju u fondovima socijalne sigurnosti.

"Vlast bježi od svojih građana i prikriva istinu. Suština skupština naroda koje mi organizujemo jeste da se kaže istina o Republici Srpskoj. O stanju u kojem se danas nalazimo i da Republika Srpksa bude mnogo bolje mjesto za život. To je naša obaveza ako već nije obaveza vladajućih stranaka", rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Republika Srpska ima jednu Narodnu skupštinu i nemojte da pravite paralelne insitutucije, poručuju opoziciji iz Ujedinjene srpske. Potpredsjednik te stranke i bivši predsjednik Narpodne skupštine smatra da opozicja gubi uticaj pa se hvata za slamku spasa. Poručuje da Skupština nesmetano radi, a gest opozicije vidi kao korak ka urušavanju institucija Srpske.

"Ujedinjena Srpska zaista sa žaljenjem mora da konstatuje da je očigledno opozicja u RS i stranke koje čine Saveza za promjene odlučile da svoj fokus političkog djelovanja izmjeste iz institucija da izmjeste iz Narodne skupštine i da ih na neki drugi način realizuje", rekao je potpredsjednik Ujedinjene Srpske Dušan Stojčić.

Dok Dušan Stojčić opoziciju poziva da sa vladajućim strankama sjedne za sto zbog očuvanja institucija, u Savezu za promjene ne odustaju. Kao uslov za povratak u skupštinske klupe postavili su vraćanje spornog izvještaja na dnevni red i smjenu ministra policije. Zahtjev za objavljivanje odluke o referendumu u Službenom glasniku je ispoštovan, a vlast je obećala da će odgovoriti na sva neodgovorena pitanja.