Službenik banke oštetio budžet za oko 2,5 hiljade KM

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 9:44, 17.07.2017

Prijedorska policija Okružnom tužilaštvu podnijeće izvještaj protiv lica čiji su inicijali A.V. iz Prijedora, osumnjičenog da je krivičnim djelima pronevjera, posluga i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave oštetilo budžet Republike Srpske za 2.417 KM.

Iz Policijske uprave Prijedor saopšteno je da je tokom akcije “Uplatnica” i kriminalističke obrade utvrđeno da je lice A.V, zaposleno u poslovnoj jedinici banke u Prijedoru, od klijenata zaprimalo novac za uplatu naknada za registraciju motornih vozila, te uplatnice ovjeravalo pečatom banke, a novac nije predavalo na račun javnih prihoda, već ga je zadržavalo za sebe.

“Ovjerene uplatnice osumnjičeno lice vraćalo je klijentima, iako uplate nisu bile realizovane, a koji su uplatnice dalje koristili prilikom registracije vozila”, navedeno je u saopštenju.

Osumnjičeno lice je, prema ovim uplatnicama, naknadno izvršilo dio uplata, dok je dio novca zadržalo, pribavljajući protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 2.417 KM, za koji iznos je oštećen budžet Republike Srpske.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone