Sjedište Specijalne jedinice policije će biti u kasarni u Zalužanima

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 13:56, 17.05.2016

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je kasarna u Zalužanima neperspektivna vojna imovina dodijeljena opštini Laktaši, koja je tu kasarnu uknjižila kao svoje vlasništvo i slobodna je da raspolaže tim objektom.

Komentarišući protivljenje SDP-a što je između opštine Laktaši i MUP-a Srpske potpisan ugovor o prenošenju vlasništva nad imovinom, Dodik je rekao da se tim želi omogućiti formiranje centra za obuku u kome će biti objedinjene sve policijske aktivnosti.

Dodik je rekao novinarima pred početak sjednice Narodne skupštine da će u toj kasarni biti sjedište Specijalne jedinice policije, koja će biti i veća i bolje opremljena, kao i mjesto gdje će se obučavati policijske jedinice posebne namjene koje se nalaze širom Republike Srpske.

“To će biti i baza Specijalne jedinice, ali i logistički centar policije. Bitno je da Republika to ima. Neka SDP brine o Federaciji BiH, nema ovdje šta da brine”, poručio je Dodik.

Komentarišući medijske navode da je Fondacija Džordža Soroša “Otvoreno društvo”

finansirala proteste Saveza za promjene 14. maja u Banjaluci, a o čemu će predstavnici opozicije danas govoriti na konferenciji za novinare u Beogradu, Dodik je rekao da je o tome upoznat iz medija, ali da, imajući u vidu ono što o tome zna, to nije daleko od istine.

“Praksa koju smo vidjeli na drugim mjestima, u drugim zemljama, govori u prilog moguće takve tvrdnje. To je veoma teško dokazati. Imajuću u vidu ono što ja znam o tome – nije daleko od istine”, rekao je Dodik.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone