Serije će vas ostaviti uz TV

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 9:53, 06.12.2014

Da su u Holivudu serije postale mnogo unosnije nego filmovi, odavno je poznato. Predstavljamo vam neke od njih:

Lovci na natprirodno

Serija prati Sema i Dina Vinčestera, braću sa natprirodnim moćima koji se, na proputovanju po zemlji, bore sa svima ko im stane na put bilo da su to duhovi, vukodlaci ili vampiri. Misija im je da otkriju ko je brutalno ubio Semovu vjerenicu i gdje im je nestao otac.

Američka horor priča

Ako ste ljubitelji dobrih horor priča od kojih se diže kosa na glavi i koje obiluju opakim zapletima onda je ova serija prava poslastica za vas. Trenutno se na televiziji prikazuje četvrta sezona a svaka donosi nove priče i likove i što je najvažnije novu horor zabavu.

Reno 911

Humoristička serija Reno 911 prati avanture jedne nespecifične policijske stanice u okrugu Reno. Zloupotreba službene znače iz najrazličitijih razloga, grube šale koje prave jedni drugima, rivalstvo sa lokalnom vatrogasnom stanicom, svakodnevnica je u životima ovih neobičnih policajaca. Do sada je prikazano šest sezona a snimljen je i uspješan film po motivima iz ove serije.

Uvijek je sunčano u Filadelfiji

Serija “Uvijek je sunčano u Filadelfiji“ prikazuje živote četvoro egocentričnih prijatelja kojima njihova iskrivljeni stavovi i kritični sudovi često stvaraju nevolje. Mek, Čarli Keli, Di i Denis su najbolji prijatelji i suvlasnici irske pivnice u Filadelfiji.

U svakoj epizodi brinu se samo za sopstvene interese bez obzira na jedinstvenost ili uobičajenost situacije. Ozbiljna pitanja kao što su rasizam, abortus, konzumacija alkohola među maloljetnicima, zlostavljanje, upotreba oružja, neizlječive bolesti i smrt poprimaju nešto drugačiji značaj u neobičnom svijetu ovih 20-godišnjaka. Oni su stručnjaci u svakom području, ali su u isto vrijeme potpuno neiskusni.

Okružen mrtvima

Okružen mrtvima” je američka post-apokaliptična televizijska horor drama čiji je tvorac Frenk Darabont. Serija je bazirana na istoimenom stripu, a glavni lik je šerif Rik Grajms koga glumi Endru Linkoln. Zaplet serije počinje kada se šerif probudi u napuštenoj bolnici bez sjećanja zašto je tu niti gdje su mu žena i dijete. Kreće u potragu za njima da bi susreo sa gradom prepunim zombija. Trenutno se prikazuje peta sezona ove serije.

Šteta

U glavnoj ulozi ove serije našla se legendarana glumica Glen Klous u ulozi neurotičarke opsjednute kontrolom. Serija “Šteta” prati tek svršene student prava koji su dobili priliku da rade u jednoj od najprestižnijih pravnih firmi u gradu. Ono što ovu seriju čini dodatno zanimljivom je činjenica da su njihovi tvorci inspiraciju za sve pravne slučajeve nalazili u stvarnom životu.

Sinovi anarhije

Sinovi anarhije je televizijska serija američkog reditelja Kurta Satera. Prva epizoda premijerno je prikazana 2008. godine i privukla pažnju brojne publike. Drama sa elementima crne komedije prikazuje nastojanja članova i odmetnika zloglasnog motociklističkog kluba da zaštiti svoje postojanje. Iza maske porodičnog života i legalne automehaničarske radionice krije se bespoštedan i unosan posao prodaje oružija. Ovo je serija o moć, novcu i nasilju koja publiku ostavlja prikovanu za televizijske ekrane.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone