SDS pozvao Dodika da kaže koje kredite u Sarajevu koči ova stranka

21:00, 10.03.2018.
Thumbnail

Srpska demokratska stranka /SDS/ pozvala je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da kaže koje kredite u Sarajevu koči ova stranka i kojih 700 miliona KM, potrebnih Srpskoj, blokira Savez za promjene.

Iz ove stranke pitaju koji su to projekti, za šta će biti utrošena sredstva i koje se kamate očekuju.

SDS navodi da je Savjet ministara obezbijedio 3,2 miliona KM za Polikliniku u Istočnom Sarajevu, te smatra da je sramota što na njeno otvaranje nije pozvan Mirko Šarović ispred Savjeta ministara.

U ovoj stranci smatraju da Republika Srpska ima najskuplje auto-puteve u Evropi, da su i bolnice među najskupljima, te pita koliko je "vlast u Republici Srpskoj zadužila svakog građanina".

"SDS poziva predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da kaže koliko iznose krediti kojima vlast u Republici Srpskoj otvara bolnice, kliničke centre, autoputeve, škole i vrtiće", navodi se u saopštenju.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik rekao je da je danas otvorena Poliklinika Bolnice Istočno Sarajevo napravljena isključivo sredstvima Republike Srpske, kao i da Savez za promjene dvije godine blokira 710 miliona sredstava po raznim projektima koji je trebalo da idu u Srpsku.

(Srna)