Savjeti za nanošenje ajlajnera

13:35, 13.05.2017.
Thumbnail

Nanošenje ajlajnera može da se pretvori u pravu noćnu moru. Crta koju povlačite uz ivicu oka treba da bude najpreciznija moguća, a vama baš tada zadrhti ruka i sve pokvarite. Ili, jednostavno baš niste vješti u iscrtavanju pravilne linije. Evo kako da olakšate sebi tu “muku”:

Prije svega, važno je da budete samouvjereni. Evo jednog trika stručnjaka za one kojima drhti ruka kad se približe oku: svjetlijom olovkom za iscrtavanje obrva ili čak i ajlajnerom u vidu olovke iscrtajte željene konture i oblik, pa ih precrtajte tečnim ajlajnerom. Zatim, ne povlačite kožu dok iscrtavate liniju, jer ćete dobiti zamrljane ivice. Sljedeći praktičan savjet je – zaboravite na ujednačenost, jer rijetko kad i najvještiji uspiju da identično izvuku ajlajner.

Potom, obrišite nepravilnosti. Normalno je da se dešavaju greške. Mejkap artisti uvijek uz sebe imaju štapiće za uši, kojima skidaju ostatke šminke ili uklanjaju nepravilnosti. Najefikasnije će biti ako štapić umočite u micelarnu vodu ili sredstvo za skidanje šminke.

(Ljepota i zdravlje)