Savanović kupuje jeftinije vozilo – staro poklanja Muzeju RS

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 20:20, 22.09.2017

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović kupuje službeno auto, ali jeftinije nego što je prvobitno planirao. Da li zbog pisanja ATV-a ili zbog prilično uznemirene javnosti, Savanović se odlučio za skromniju varijantu.

Kupuje četvorotočkaša za 70.000 maraka bez PDV-a. Dok se razmišlja koji automobil će da kupi, starim će obradovati Muzej RS.

“Da li će to biti škoda, da li će to biti pasat, ne znamo, vidjećemo sve zavisi od tih ponuđača koji se jave na raspisani tender i naravno idemo u pravcu obnavljanja zato što imamo potrebu praktično moramo imati auta u funkciji Ministarstva”, rekao je Savanović.

Na prkingu Ministarstva rada stoje škoda i audi star 18 godina. Savanović je odlučio ako Vlada dozvoli, da audi pokloni Muzeju RS na dalje korišćenje. Tu odluku u Muzeju su dočekali raširenih ruku.

U Muzeju RS kažu da će im dobro doći staro ministrovo auto. Golf IV kojeg trenutno imaju je pred fazom raspadanje.

Točkovi ministrovog audija prešli su milion kilometra, pa direktor Muzeja Milorad Savić kaže da nije problem i ako bude zahtjevao neke popravke. Sa njim će nastaviti Savanovićevom maršutom po Srpskoj.

“Ja sam čuo da je on u voznom stanju, znači mi ćemo to auto održavati, koristiti za posjete muzeja u regionu, tako da jednostavno nama će u Muzeju RS taj audi jako dobro doći”, kaže Miladin Savić, direktor Muzeja.

I ministar Savanović kaže da će novo vozilo dobro doći. Škodu koju trenutno ima iza sebe je ostavila 700.000 pređenih kilometara. Najbitnije je da auto sigurno, ne mora biti skupo-poručio je Milenko Savanović.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone