Saši Mirkoviću određen pritvor

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 18:09, 12.09.2017

Osnovni sud u Zaječaru odredio je danas, na prijedlog tužilaštva, pritvor do 30 dana bivšem predsjedniku skupštine opštine Zaječar Saši Mirkoviću.

Sudija za prethodni postupak donio je rješenje kojim je Mirkoviću odredio pritvor zbog bojazni da će u toku istrage uticati na svjedoke, rekao je njegov branilac Miloš Lekić Tanjugu.

Informacija o pritvoru nije danas mogla da se dobije u sudu, sa obrazloženjem da je portparolu suda radno vrijeme isteklo u 15:30, tako da se ne zna da li pritvor određen i Mileni Trajković koja je bila uhapšena zajedno sa Mirkovićem i za koju je tužilaštvo takođe danas predložilo određivanje pritvora.

Mirković i Trajkovićeva su prethodno saslušani u tužilaštvu gdje su iznijeli svoje odbrane.

Oni se terete da su u saizvršilaštvu izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja, jer su oštetili budžet Grada Zaječara za skoro 14 miliona dinara.

U ovom slučaju protiv pjevača Aleksandra Vuksanovića poznatijeg kao Aca Lukas i Dragan Paunović, kao i Mirkovića policija je tužilaštvu podnijela krivične prijave zbog sumnje da su oštetili Fudbalskom klubu “Timok” iz Zaječara za 20.944.000 dinara.

Vuksanović i Paunović nisu uhapšeni i protiv njih će biti vođen redovan krivični postupak, što znači da će u narednom periodu biti ispitani kod tužioca povodom krivičnih prijava policije.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone