Rukometna mladost na turniru “Banjaluka Kup 2017”

Autor Natasa Novakovic, ATV

Objavljeno: 20:30, 22.04.2017

Škola rukometa “Banjaluka”, privukla je rukometnu mladost na svoj premijerni turnir u dvorani Borik. Više od 300 dječaka i djevojčica iz 29 klubova, pokazalo je do sada naučeno.

I dok maštaju da jednog dana krenu stopama onih “velikih” igrača, neki od mališana otrkrili su nam, zašto su se baš odlučili za ovaj sport.

“Kada sam trenirao fudbal, igralo se samo nogom pa mi je nekako bilo malo dosadno. A onda sam smislio da mogu igrati i rukama, što je kao i košarka, pa sam odlučio da treniram rukomet”, kaže Matija Vrhovac, iz Škole rukometa “Banjaluka”.

Na terenu, borba za svaku loptu. Želja za pobjedom ne poznaje godine, svima je cilj da se postigne pogodak, pa su golmani morali da budu na visini zadatka. Ipak, treneri kažu, najvažnije je da mališani kroz igru steknu rukometno iskustvo.

“To su dječaci u nekom uzrastu u kojem je takmičenje na jako visokom nivou. Opet sa druge strane, rezultat je u drugom planu, najbitnije da oni steknu iskustvo za neke buduće utakmice”, ističe Damir Jankovic, trener Škole rukometa “Banjaluka”.

I dok su jedni bili na terenu, drugi su strpljivo čekali svoj red da pokažu sta znaju. Pazljivo su upijali posljednje savjete trenera, a kako kažu mali rukometaši, turnir je pun pogodak.

U Školi rukometa “Banjaluka”, nadaju se da će turnir postati tradicionalan. Ovaj prvi, je kazu ispunio očekivanja, pa poručuju ”dogodine na istom mjestu, sa još više budućih rukometnih zvijezda“.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone