RTRS reagovao na optužbe Borisa Grujića

Autor Aleksandar Stijaković, ATV

Objavljeno: 15:48, 16.07.2017

Danas se na parkingu ispred zgrade Radio-televizije Republike Srpske pojavio Boris Grujić, koji se predstavio kao bivši radnik Bel televizije i poručio da “ima dokaze koji inkriminišu generalnog direktora RTRS-a Draška Milinovića i urednika Informativnog programa Sinišu Mihailovića”.

Grujić tvrdi da je prisustvovao sastancima na kojima je “Mihailović davao novac Goranu Suvari kako bi vodio hajku protiv Dragana Mektića”.

Reagovao je i RTRS saopštenjem koje prenosimo u nastavku:

“Nakon što je izvjesni Boris Grujić, koji je prije nekoliko dana saslušan zbog prijetnji radnicima RTRS-a, u pratnji ministra bezbjednosti Dragana Mektića, Tihomira Gligorića i Njegoša Tomića, optužio generalnog direktora Radio-televizije Republike Srpske Draška Milinovića i glavnog urednika IP-a Sinišu Mihailovića za korupciju u slučaju Gorana Suvare, Uređivački kolegijum RTRS-a najoštrije je osudio tendenciozno istupanje Grujića i optužbe koje je iznio na račun Јavnog servisa Republike Srpske.

Novinari i urednici RTRS-a su isključivo profesionalno vodili komunikaciju sa Goranom Suvarom, vodeći se činjenicom da je on bio u stanju da razotkrije namještenu aferu, koju je produkovao Nebojša Vukanović, savjetnik tadašnjeg predsjednika SDS-a Mladena Bosića.

Podsjećamo da je Suvara tada ponudio snimak u kojem je jasno potvrđeno da su mu Vukanović i visokopozicionirani član ove stranke Bojo Gašanović za usluge platili 50 hiljada evra.

Ovo je samo još jedan od konstantnih napada na RTRS, čiji urednici, novinari i rukovodstvo svakodnevno trpe razne pritiske i prijetnje, o čemu su, kao i u ovom slučaju, obaviještene nadležne institucije.

I ovaj napad je posljedica dogovora ministra bezbjednosti i čovjeka sa kojim je on i nedavno prijetio. Poručujemo mu i ovaj put da nećemo prestati da radimo svoj posao i da ne postoji način na koji će da nas uplaši. RTRS nikada nije koristio novac u ovim komunikacijama, a pogotovo ne sa svojih računa.

Ovo Boris Grujić odlično zna, jer je prisustvovao snimanjima Suvare, budući da je bio njegov najbliži saradnik i čovjek koji je učestvovao u dogovoru SDS-a i Gorana Suvare.

vlcsnap-1726-04-17-23h42m57s262

Problem je nastao kada je Suvara uhapšen pa je ucjenjivao RTRS i urednika IP-a, što je prijavljeno MUP-u Republike Srpske. Tražio je novac, posao za sebe i slično. Uporno smo to odbijali, ne želeći da uđemo u neki aranžman sa ovim čovjekom. O ovome postoje i dokazi.

Takav naš stav je rezultirao današnjim presom, prepunim laži i krivotvorina. Pozivamo Grujića da objavi dokaze o bilo čemu što tvrdi, a ministra bezbjednosti, koji mu je bio pratnja, da upravo Grujića preispita o njegovoj ulozi u svim aktivnostima Gorana Suvare. Podsjećamo javnost da postoji i policijska prijava upućena zbog prenošenja 50 hiljada evra u Srbiju i krivično djelo koje su počinili Nebojša Vukanović i Bojo Gašanović, a u kojem je odlučnu ulogu upravo odigrao Boris Grujić. Isti Grujić je učestvovao i u približavanju Mladena Bosića i Gorana Suvare, o čemu je ranije i javno govorio”, kaže se u saopštenju RTRS-a.

(ATV)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone