Republika Srpska osvanula pod snijegom FOTO

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 8:55, 19.04.2017

Na planinskim prevojima u blizini Foče u toku protekle noći palo je između 20 i 30 centimetara snijega, pa je saobraćaj otežan, ali nema zastoja.

U preduzeću “Srbinjeputevi” kažu da su angažovali mašine na magistralama Foča-Dobro Polje-Sarajevo, preko prevoja Rogoj, Foča-Gacko, preko prevoja Prijeđel, Foča-Šćepan Polje i na regionalnom pravcu Foča-Čelebići-Pljevlja, preko prevoja Bakić.

Najviše snijega palo je ne prevoju Rogoj, skoro 30 centimetara, a u “Srbinjeoputevima” ističu da je dosta vozača na put krenulo bez zimske opreme, što dodatno otežava saobraćaj.

Vozači kažu da je jutros veoma otežan saobraćaj na dionici Foča-Dobro Polje, gdje ima dosta odrona i snijega na kolovozu, a trenutno je zastoj na dionici Trnovo-Sarajevo na dijelu puta u Federaciji BiH.

foca

Snijeg je i na Palama. Čitalac ATV portala poslao nam je fotografiju zabilježenu ovog aprilskog jutra.

pale snijeg

Magistralni i regionalni putevi na području Krajine su prohodni, ali se saobraća otežano zbog snijega, posebno na prevojima Oštrelj i Lanište, rečeno je u komunalnim preduzećima u Bosanskom Petrovcu i Petrovcu.

Na putu Bosanski Petrovac – Drvar na prevoju Oštrelj visina snijega van kolovoza iznosi 20 centimetara, dok je na putu Ključ – Bosanski Petrovac na prevoju Lanište 15 centimetara.

 

Ekipe preduzeća “Hercegovinaputevi” Trebinje čiste snijeg i posipaju kolovoz na magistralnom putu Gacko-Tjentište, ali problema u odvijanju saobraćaja nema, potvrdio je šef Službe za održavanje Milorad Golub.

Golub je rekao da je visina snijega u Gacku pet centimetara, te dodao da su zbog kiše koja je od sinoć padala na području Trebinja evidentirani sitni odroni.

SVI PUTNI PRAVCI PROHODNI

Svi magistralni i regionalni putevi na području Sarajevsko-romanijske regije prohodni su i saobraćanje vozila odvija se bez većih poteškoća, uprkos velikoj količini snijega koji je napadao u toku noći, izjavio je tehnički direktor “Romanijaputeva” Dragan Buloščić.

Put preko Romanije, Sokolac-Pale
Put preko Romanije, Sokolac-Pale

Magistralni i regionalni putevi na području regije Birač su prohodni, ali se saobraćaj otežano odvija zbog snijega, posebno na prevojima Han pogled i dionici puta Šekovići-Kaštelj, saopšteno je danas iz preduzeća “Zvornikputevi”.

Na prevoju Han pogled visina snijega van kolovoza iznosi 26 centimetara, a na putu Šekovići-Kaštelj 20 centimetara.

snijeg foca1

Čitalac ATV portal poslao nam je fotografiju Manjače koja je  pos snijegom od sinoć.

manjaca snijeg

NAKON STRUJE NESTALO I VODE

Veliki broj potrošača na području Sokoca ostao je od jutros bez vode zbog nestanka električne energije na crpnim pumpama na izvorištu Bioštica i dostavnim pumpama u seoskim područjima, rečeno je Srni u sokolačkom komunalnom preduzeću.

Korodinator stečajnog upravnika u ovom preduzeću Petar Vučković kaže da su crpne pumpe ostale bez struje noćas oko 22.30 časova i da se centralni bazen sa vodom lagano prazni.

“Ukoliko ubrzo ne dođe do otklanjanja kvara na dalkovodu sa koga se napajaju crpne pumpe na izvorištu Bioštice bez vode će ostati gradsko naselje Sokolac sa oko 6.000 stanovnika, sva prigradska naselja i devet sela”, rekao je Vučković.

On je dodao da su više zone ostale bez vode, dok su ugrožene i niže zone na vodovodnoj mreži.

Vučković je rekao da su bez struje sinoć ostale i pumpe na izvorištu Kržulj na Romaniji, ali da vode još ima u smanjenom dotoku zbog više rezervoara.

“Ukoliko se kvar na dalekovodu ne otkloni, bez vode će ostati 15 naselja u podnožju Romanije i dijelu mjesnih područja Kaljina i Neorići”, napominju u komunalnom preduzeću “Vodovod i kanalizacija vrelo Bioštice” u stečaju Sokolac.

 

 

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone