Putari u Banjaluci spremni za snijeg

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 20:51, 14.11.2017

Zimske službe spremne su za čišćenje snijega na banjalučkim putevima, pohvalili su se u Upravi grada. Nakon sastanka sa putarskim službama, prvi čovjek Banjaluke obećava da će građani bezbjedno izaći na ulice već sa prvim snijegom.

“Nabavljena je količina soli. Danas smo imali sastanak sa svim izvođačima sa kojima smo tradicionalnoouči 15. novembra u toj vrsti dogovora. Bili su I prošle godine evo i sada. Svi su rekli da su spremni potpuno za izvršenje svojih zadataka i prvi su već sinoć radili”, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Iako rad službi zvanično počinje sutra, snježni pokrivač još sinoć ih je dočekao u seoskim područjima.

Zimske službe Banjaluke očistile su puteve na Manjači. Tu je palo i do nekoliko centimetara snijega, ali su putevi prohodni.

Banjalučanima priča, za početak, zvuči obećavajuće. Nadaju se da snijeg na putevima neće mnogo ni viđati.

Ove godine naročito ne bi trebalo da bude problema, obećavaju u Gradskoj upravi, Zato su se pobrinuli da i u gradskim i u seoskim naseljima nadziru rad zimskih službi.

“Mi smo proširili broj lica koji vrše nadzor. Imamo koordinatora posebno za seosko i za gradsko područje. Brojevi telefona organa I svih naših izvođača biće dostupni”, navodi Slaviša Sandić, načelnik odjeljenja za saobraćaj I puteve grada Banjaluka.

Iz banjalučke Policijske uprave podsjećaju sve vozače da su od sutra dužni da koriste zimsku opremu, i to bez obzira na vremenske uslove. U Automoto savezu kažu da su svi putevi u Srpskoj za sada prohodni.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone