Put smrti: U nesreći na magistrali Pale - Sokolac poginuo maloljetnik

19:55, 17.07.2017.
Thumbnail

Tužne vijesti stigle su iz Rogoušića na Romaniji. U tom mjestu dogodila se saobraćajka u kojoj je poginuo maloljetnik. Svi kažu da je ta dionica opasna, posebno ljeti.

Maloljetnik iz Pala poginuo je u sinoćnjoj saobraćajnoj nesreći u Rogoušićima, mjestašcu uz magistralni put Pale - Sokolac. Bio je na suvozačevom mjestu. Dvadesetdvogodišnji vozač i njegov vršnjak na zadnjem sjedištu prošli su sa lakšim povredama.

"Nezgoda se dogodila tako što vozač putničkog motornog vozila džeta prilikom preticanja drugog motornog vozila prelazi u suprotnu saobraćajnu traku i ostvaruje čeoni udar na vozilo fijat koje se kretalo iz suprotnog pravca“, rekla je Vesna Stokanović, potparol Policijske uprave Istočno Sarajevo.

pale sokolac

Vozaču fijata nije ukazana medicinska pomoć. Lazarević i Gračanin zadržani su na liječenju.

"Što se tiče povreda, Lazarević ima posjekotinu u prijedjelu desnog koljena, a Gačanin ima posjekotinu desnog uha I distorziju lijevog zgloba", rekao je Dalibor Bošković, potparol bolnice Istočno Sarajevo.

Iako je mjesto naseljeno i postoje saobraćajni znaci, vozači se mnogo ne obaziru. Iz PU Istočno Sarajevo najavljuju rigoroznije kontrole..

Dionica u Rogoušićima, gdje je izgubljen još jedan mladi život, baš zbog ovog pravca označena je kao veoma opasna, zato iz Policijske uprave Istočno Sarajevo apeluju na vozače da smanje brzinu i poštuju propise.