Put Kotor Varoš – Kneževo se finansira iz kredita

Autor Aleksandar Stijaković, ATV

Objavljeno: 14:17, 25.07.2017

 Vlada RS dala je juče saglasnost “Putevima RS” za kreditno zaduženje u iznosu od 8,02 miliona maraka za nastavak gradnje regionalnog puta Kotor Varoš – Kneževo, odnosno za asfaltiranje dionice od Sokolina do Živinica.

Gradnja ovog regionalnog puta obustavljena je u proljeće 2015. godine zbog nedostatka novca u budžetu “Puteva RS”, a nakon što je ovo preduzeće zatražilo saglasnost za kredit izvođač radova “Niskogradnja” iz Laktaša vratio je mašine na trasu i započeo pripreme za asfaltiranje.

–  Stvoreni su svi uslovi za nastavak gradnje, a očekujemo da sve bude završeno do zime. Dio puta koji je već urađen nije uništen što će nam olakšati posao – rekao je direktor “Niskogradnje” Ljubo Ćubić.

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan pozdravio je nastavak gradnje, ocijenivši da je ona značajna za dvije opštine.

– Naši privrednici ulažu u Kneževo, a veliki broj stanovnika te opštine zaposlen je u našim fabrikama. Ovaj put donosi samo dobro i nadam se da će biti završen do kraja građevinske sezone – kazao je Sakan.

Vlada je “Putevima RS” dala zeleno svjetlo i za kredit u iznosu od 12,70 miliona KM za gradnju regionalnog puta Gornji Podgradci – Mrakovica,  te rekonstrukciju puta Stari Majdan – Razboj do granice sa FBiH, odnosno poddionice Bronzani Majdan –  Tromeđa u iznosu od 8,85 miliona KM. “Putevi” su dobili saglasnost i za zaduženje u iznosu od 1,99 miliona KM za modernizaciju puta Vršani – Crneljevo – Batkovići – Ostojićevo – Brodac – Rača.

Vlada je donijela i odluku da 144.785 maraka iz budžetske rezerve bude odobreno domovima zdravlja u Oštroj Luci, Novom Goraždu, Han Pijesku, Kalinoviku, Trnovu, Ljubinju i Berkovićima za uplatu poreza i doprinosa za ovu godinu.

(Glas Srpske)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone