Prva žrtva haosa u Virdžiniji, auto uleteo u ljude VIDEO

Autor Natasa Novakovic, ATV

Objavljeno: 22:13, 12.08.2017

Na protestnom skupu u Šarlotsvilu dogodio se incident, kada je automobil uletio u gomilu ljudi. Jedna osoba je izgubila život, saopštili su zvaničnici.

Najmanje sedam osoba je povrijeđeno, prenosi CNN.

“Policija Šarlotsvila i države Virdžinija su na terenu, gdje su prijavljena tri incidenta sa automobilima. Prijavljene su višestruke povrede”, navodi se u policijskom saopštenju, prenosi AFP.

Jedan od svedoka izjavio je da je desetak osoba povrijeđeno u incidentu koji je on nazvao “namjernim”, kao i da je jedna djevojka zadobila povrede kada se automobil vratio malo unazad i opet udario.

Prema iskazima još nekoliko svjedoka, povređeni su učesnici kontra mitinga, kojim su željeli da negoduju zbog mitinga među kojima su bili pristavlice Kju Kluks Klana i simpatizeri neo-nacista.

Na lice mjesta brzo su stigla ambulantna kola.

“Srce mi je slomljeno zbog gubitka života. Apelujem na ljude dobre volje – idite kući”, napisao je na Tviteru gradonačelnik Šarlotsvila Majk Signer.

Zvaničnici u Šarlotsvilu u Virdžiniji proglasili su vanredno stanje nakon što su izbili veliki sukobi na skupu nacionalista.

(B92)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone