Protestna šetnja nezadovoljnih majki: Traže podršku poslanika! FOTO

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 12:23, 12.12.2017

Nekoliko desetina nezadovoljnih majki organizovalo je danas protestnu šetnju u Banjaluci, tražeći od poslanika koji u Narodnoj skupštini treba da se izjasne o Prijedlogu zakona o dječijoj zaštiti, da podrže njihov zahtjev.

Tražile su da materinski dodatak od 405 maraka mjesečno dobijaju sve porodilje do prve godine starosti djeteta.

PROTEST MAJKE (2)

Prijedlogom zakona je predviđeno da pravo na dodatak imaju sve majke koje su rodile nakon prvog decembra ove godine, što okupljene porodilje smatraju diskriminacijom.

Dodatak bi se isplaćivao 12 mjeseci od porođaja, a za blizance, treće i svako naredno dijete, majke bi primale naknadu 18 mjeseci.

PROTEST MAJKE (3)

Okupljene porodilje poručuju da bi pristale i na manje od 405 maraka mjesečno, ali da žele da budu obuhvaćene zakonom, barem tih nekoliko mjeseci dok bi imale pravo na naknadu. Od banjalučkog Trga Krajine prošetale su do zgrade Narodne skupštine, gdje su pozvale predsjednicu Vlade RS, Željku Cvijanović, na zajednički sastanak, kako bi probali da se dogovore o uslovima.

PROTEST MAJKE (4)

Ukoliko njihov zahjtev ne prođe, najavljuju dalju borbu za svoja prava. Porodilje je na protestnom skupu podržao i PDP-ov odbornik u gradskoj skupštini Draško Stanivuković.

PROTEST MAJKE (5)

(ATV)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone