Protest ispred Gradske uprave: Besplatan prevoz za djecu višečlanih porodica

14:33, 10.01.2018.
Thumbnail

Nekoliko porodica sa četvoro ili više djece okupilo se danas ispred Gradske uprave u Banjaluci, kako bi predali zahtjev gradonačelniku za uvođenje besplatnih karata za školarce iz ovih porodica.

Danas okupljeni Banjalučani rekli su da je zahtjev zdravorazumski i realan, te da se lako može riješiti jer je ove djece u cijelom gradu svega oko 300.

Ispred Gradske uprave donesen je drveni autobus, sa natpisom „Besplatne karte za budućnost Republike Srpske“.

Okupljeni roditelji koji za mjesečne karte izdvajaju i više 100 maraka mjesečno kažu da bi im ova olakšica mnogo pomogla.

- Majka sam četiri curice i mjesečno za autobuske karte izdvajam 150 maraka. Primanja su mala, u porodici radi samo suprug, koji zbog bolovanja nije radio dve i po godine. Teško je, 150 maraka za šestočlanu pordicu mnogo znači – kaže majka Dragana Agić.

Danas je ove višečlane porodice podržao i banjalučki odbornik Draško Stanivuković (PDP) koji je istakao da prihvatanje ovog zahtjeva ne bi puno koštalo Grad, ali bi porodicama svakako značilo.

"Nije nam bitno da li će ovo subvencionisati Grad, resorno ministarstvo ili prevoznici, bitno je da ovim porodicama olakšamo život, jer im taj novac znači. Vidimo da se svakodnevno novac izdvaja za svakakve stvari, tako da sigurno ima mjesta i za ovo, jer moramo da odredimo prioritete. Danas smo predali zahtjev, a dalje nastavljamo sa inicijativom i odborničkim pitanjem – poručio je Stanivuković.