Proslavili 65 godina braka

Autor Aleksandar Stijaković, ATV

Objavljeno: 20:12, 29.10.2017

Imali su po dvadesetak godina kada su se upoznali u Čelincu, a  na istom mjestu danas Gospa i Marko Savić slave 65 godina braka.

Baka Gospa danas slavi i 90. rođendan, a djed  ponosno pokazuje njihovu fotografiju iz mladih dana. Tada je, kaže, bila najljepša djevojka. Te dane još nije zaboravio.

“Tu gore, nije daleko, to je blizu. Upoznali se, došli. Tako smo bili godinu dvije i onda smo 52. uzeli se. Do sada živimo 65 godina. Živimo u lijepom braku”, kaže Marko Savić.

Recept za srećan i dugovječan brak nisu krili – ljubav i dogovor su, kažu, bili dovoljni. Od samog početka Savići su znali da će zajedno provesti čitav život, a mjesta nepovjerenju nije bilo.

“Deda je bio dobar, uvijek je bio dobar. Dogovarali smo se šta ćemo, kako ćemo raditi, kućiti. Djecu tu stekli, poudali, oženili”, kaže Gospa Savić.

Danas Savići imaju četvoro djece i 12 unučića. Sin Vlado se odavno skućio, ali se, kaže, rado sjeća života sa roditeljima. Zahvalan im je i što su ga izveli na pravi put.

“Ipak su bili siromašni, ali bilo je ipak lijepo. Odgajali su nas toliko koliko su mogli, nudili su onim što su imali, tako da smo bili zadovojni. Bio sam negdje oko 20 godina, poslije sam otišao u Sloveniju gdje i dan-danas živim, ali najljepše mi je kada dođem opet ovdje”, kaže Vlado Savić.

I unučići pričaju da im uvijek rado dolaze. Baka i djed su ih, kažu, uvijek bili raspoloženi, a  nikada ništa nisu branili.

“Oni su takvi bili i ostali. Uvijek nas počaste i bude nam baš lijepo, prelijepo nam bude”, kaže  Stefan Bajić.

Za više od 60 godina zajedničkog života, Savići kažu da su porodične vrijednosti najveće blago.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone