Proslava Dana grada: Koncert bendova na tvrđavi Kastel

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 13:03, 19.04.2017

Na banjalučkoj tvrđavi Kastel u subotu, 22. aprila, povodom Dana grada, biće održan koncert više bendova, najavili su danas gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i direktor “Demofesta” Brankica Janković.

Radojičić je rekao novinarima da je koncert poklon banjalučkoj publici, prvenstveno mlađoj populaciji, kojoj je posvećen i veći dio dešavanja u ovogodišnjem programu obilježavanja Dana grada.

radojicic i brankica

On je naveo da će Grad Banjaluka dati podršku “Demofestu”, kao regionalnom brendu po kojem je Banjaluka prepoznatljiva, navodeći da je ove godine iz budžeta grada za ovaj festival izdvojeno 13.000 KM.

“Ako želimo da budemo regionalni centar, onda moramo da imamo i regionalno prepoznatljive događaje, a jedan od takvih događaja je `Demofest`. Ovaj festival prepoznajemo kao događaj koji ima veliki značaj za naš grad”, rekao je Radojičić.

On kaže da je grad Banjaluka ove godine predvidio nešto više sredstava za organizaciju “Demofesta”, a njegovo učešće podrazumijeva i ustupanje prostora na Kastelu.

Direktor “Demofesta” Brankica Janković zahvalila je gradonačelniku na pažnji koju poklanja ovom festivalu, ističući da je poklon koncert logičan slijed događaja u saradnji “Demofesta” i Grada Banjaluka.

“Ovaj koncert će biti lijep uvod u deseti `Demofest`, koji će biti održan ovog ljeta na tvrđavi `Kastel`, kada će nastupiti bendovi koje je banjalučka publika voljela da sluša tokom prethodnih godina, kao što su `Artan lili`, `Mnogi drugi` i `Brutal protest`”, rekla je Jankovićeva i dodala da je ulaz na koncert besplatan.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone