Prodao kuću i dao novac drugu pod kamatu, a onda ga izrešetao usred grada

22:20, 16.12.2017.
Thumbnail

Motiv ubistva muškarca M. B. (47) ispred "Siti kafea", koga je sinoć sa više hitaca usmrtio M. V. (48) su dugovi, saznaje "Blic".

Njih dvojica bili su iz istog dijela grada, naselja Čavić, koje je devedesetih godina bilo poznato po "opasnim momcima", tučama i obračunima sa bandama iz drugih dijelova grada. Napadač i njegova žrtva bili su dobri drugovi i u poslednje vrijeme često su ih viđali zajedno.

- Ja sam čuo da je ovaj što je pucao prije toga prodao kuću i taj novac dao svom drugu pod kamatu. Priča se da je tu nešto bilo sporno oko novca, da ovaj nije redovno isplaćivao kamatu. Vuku, kako ga Šapčani znaju, to je dojadilo i presudio mu je - priča  sagovornik "Blica".

Ubijeni M. B. od ranije je poznat policiji, ali je poslednjih godina živio mirnijim životom, uglavnom u Beogradu.

Ubistvo se dogodilo sinoć oko 20 sati ispred poznatog "Siti kafea", pored šabačkog Velikog parka u centru grada, a u to vrijeme je kafić bio pun gostiju. Žrtva i ubica našli su se ispred poznatog šabačkog kafića i tu su započeli raspravu. Kako se saznaje, napadač, koji je zbog invaliditeta teže koordinirao, nasrnuo je na M. B. i ispalio u njega više hitaca iz pištolja s leđa, kad je žrtva krenula da se vrati u lokal.

Policija je M. V. zatekla sa oružjem, ispred tijela žrtve koje je ležalo uz ivicu trotoara. I u kući M. V. pronađeno je ilegalno oružje.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Šapcu.

(Blic.rs)