Prisluškivani funkcioneri dobojskog SNSD-a

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 7:56, 06.03.2017

Dobojski SNSD, koji bi večeras trebalo da bira novog predsjednika Gradskog odbora, potresa afera “snimak”, zbog koje je istragu pokrenulo ovdašnje Okružno tužilaštvo.

Naime, Miroslav Gavrić, v.d. predsjednika Gradskog odbora, Dijana Kalenić, predsjednica Aktiva žena, te Vukašin Suvajac i Dalibor Đurić uputili su Tužilaštvu krivičnu prijavu i dostavili dokaze protiv NN lica zbog sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašteno snimanje.

“Snimljen je razgovor sa konsultacionog sastanka na kojem su, osim mene, bili prisutni potpredsjednik, predsjednica Aktiva žena i član Gradskog odbora”, pojasnio je Miroslav Gavrić, v.d. predsjednika GO SNSD-a.

Šta se konkretno na spornom snimku nalazi, Gavrić nije otkrio, pa nije bilo moguće potvrditi da li je riječ o “škakljivom” razgovoru koji ima veze s predstojećim izborima za predsjednika Gradskog odbora.

“Sve je povjerljivo što se priča u službenim prostorijama stranke. U pitanju su neovlašteno snimanje i distribucija snimka”, naveo je Gavrić, te dodao da se snimak viberom distribuirao sa telefona na telefon.

Prema nezvaničnim informacijama, navodno je jedan od kandidata za poziciju prvog čovjeka stranke tonski i video snimao prostorije SNSD-a kako bi došao do saznanja ko od članova partije radi protiv njega.

Snimak je zatim viberom poslao članu Gradskog odbora, koji ga je odmah proslijedio Gavriću, koji je potom uz krivičnu prijavu sve proslijedio u dobojsko tužilaštvo.

U borbi za poziciju lidera dobojskog SNSD-a, osim Gavrića, učestvuju i Bojana Vasiljević-Poljašević, savjetnica predsjednika RS Milorada Dodika, i Srećko Rekanović, SNSD-ov odbornik u Skupštini grada.

Kandidat koji želi pobjedu mora osigurati najmanje 58 glasova članova Gradskog odbora, koji će tajnim glasanjem izabrati novog lidera stranke, ali ukoliko niko od troje kandidata ne dobije podršku natpolovične većine prisutnih, slijedi drugi krug izbora.

Prije borbe za glasove, kandidati su se proteklog vikenda okupili u jednom ovdašnjem ugostiteljskom objektu i na stranačkom druženju obilježili Dan žena, na kojem su, navodno, nakratko “zakopali ratne sjekire” i zaboravili na snimak o kojem danima polemišu Dobojlije na društvenim mrežama.

(Nezavisne.com)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone