Prijedor: Fakultet zaposlio svoje studente

20:43, 18.04.2017.
Thumbnail

Pet najboljih studenata informatike u prijedorskoj Visokoj školi za ekonomiju i informatiku, iako tek na pola školovanja, dobilo je posao. I to od fakulteta koji pohađaju.

Potreban im je novi sajt pa su odlučili, kad već školuju informatičare, da njima pruže šansu i uredno sve plate.

"Za mene je to jako važno i smatram da je ovo velika prilika koja se ne smije propustiti", kaže Ranko Pašić, student druge godine.

Najbitnija je praksa pošto kroz praksu se uči a i nauče se ispraviti svoje greške", rekao je Boris Joškić, student druge godine.

"Ovo je veliki podsticaj jer nije lako kad dođete u drugi grad i teško vam je da se priviknete i dobijete takvu mogućnost iako ste mislili da nećete možda naučiti nešto puno a naučili ste mnogo", poručuje Ivana Đukić.

Odlučili smo da oformimo IT tim koji će biti ponos škole, kaže dekan. Iako su tek druga godina, Ranko, Boris i Ivana su se pokazali, i dokazali, a pošto trud treba da se nagradi, nisu se dvoumili da ih zaposle. Ako nastave tako, za njih nema zime.

"Od njih zavisi šta će biti u budućnosti. Moj plan je da, u sljedećoj fazi, već od jeseni, ovdje ostvorim jedno istureno odjeljenje IT kompanije koja će regrutovati najbolje mlade informatičare koji se ovdje obrazuju i koji će naći tu, odmah po završetku škole, i svoje zaposlenje", ističe prof. dr Dragan Soleša, dekan.

Ovo je zanimanje koje razbija predrasude, pa i one da za informatičare, kod nas, nema pravog posla. Itekako ga ima i nema potrebe da se hrli u inostranstvo, poručuju iz Prijedora. I uvjeravaju - dobra poslovna klima se svugdje može napraviti, potrebno je samo znanje.