Prekršili pravila i ispunili posljednju želju: Cigareta, vino i zalazak sunca!

08:25, 12.04.2017.
Thumbnail

Uprava jedne danske bolnice prekršila je zakon kako bi ispinila posljednju želju svom pacijentu.

Naime medicinsko osoblje zažmirilo je na zabranu pušenja u bolnici i dozvolila Karstenu Flemingu Hansenu da zapali. Naime to je bila njegova želja pred smrt. On je osim toga poželio da uz cigaretu ispije čašu svog omiljenog vina dok posmatra zalazak sunca.

Karsten je primljen u bolnicu poslije prskanaja stomačne arterije, a pošto je bio preslab za operaciju praktično je umirao u bolnici zbog unutrašnjeg krvarenja.

bolnica1

"Ispunili su posljednju želju mom ocu. To mu je mnogo značilo jer mu je teško palo što je u bolnici pušenje zabranjeno. Stvarno je htio da uživa u svojoj posliednjoj cigareti", rekla je njegova ćerka.
Osoblje bolnice odlučilo je da dozvoli Karstenu da uživa u posljednjim danima svoga života i njegove posljednje trenutke objavili na Fejsbuku.

"Naravno da je jegova porodica bila tužna jer je bio na rubu smrti, ali atmosfera je nekako bila umirujuća", rekla je jedna od medicinskih sestara.

Bolnica je uz sliku objavila i komentar: "Porodica se složila da je Karstenova posljednja želja važnija od bilo kakvih zabrana i liječenja."

(Kurir)