Prekinut štrajk radnika u Banji Dvorovi, radnici počeli s radom

15:45, 17.11.2017.
Thumbnail

Radnici Banje Dvorovi kod Bijeljine, nakon dva mjeseca štrajka, počeli su sa radom, potvrdio je Srni predsjednik Štrajkačkog odbora Zoran Ostojić.

Ostojić je naveo da sindikat ove ustanove daje punu podršku novom rukovodstvu na čelu sa Miletom Pejčićem i da je juče, na zboru radnika, jednoglasno donio odluku o nastavku rada jer je ispunjen najveći dio njihovih zahtjeva.

"Osnivač je ispunio dio uslova, isplatio juče dvije plate, a dvije će isplatiti do kraja godine. Za preostale tri plate koje su nam iz prethodnog perioda ostali dužni, pregovaraćemo u ponedjeljak i u narednom periodu. Od danas smo krenuli u rad, a prijem pacijenata počinje u srijedu, 22. novembra", istakao je Ostojić.

On je naglasio da je najvažnije da je deblokada računa izvršena i to što se sada očekuje poboljšanje kvaliteta usluga i rada u ovoj zdravstveno-turističkoj ustanovi.

Ostojić je najavio da u Banji Dvorovi sutra počinje tradicionalni Šahovski turnir.

Gluhaković: Ministarstvo i lokalna vlast naći će načina da banji vrate sjaj

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković izjavio je danas da će resorno ministarstvo, zajedno sa lokalnom zajednicom, pomoći oporavak Banje Dvorovi koja je bila veliko bogatstvo Republike Srpske.

"Siguran sam da ćemo, zajedno sa lokalnom zajednicom, naći finansijske i materijalne kapacitete i resurse da se Banja Dvorovi vrati na ono što je bila do devedesetih godina", rekao je Gluhaković novinarima u Bijeljini.

On je dodao da u Banji mora da se uradi dobra analiza i da resursi kojima raspolaže zaslužuju da se pomogne njen oporavak.

U Banji Dvorovi danas je obustavljen štajk započet u septembru, nakon blokade računa firme u avgustu zbog nagomilanih dugova, a vršilac dužnosti direktora i radnici najavili su zajedničke napore na rješavanju problema, u čemu imaju podršku gradske i republičke vlasti.

(Srna)