Predstavnici studenata nisu za proteste

21:00, 21.12.2017.
Thumbnail

Dok traju radovi na sanaciji paviljona, osvanuo je anonimni poziv studentima da protestuju u nedelju i zatraže smjenu prvog čovjeka Studentskog centra i useljenje studenata u sve sobe najkasnije do 1.feburara.

Zvanične studentske organizacije anonimno pismo su ozbiljno shvatile pa brže, bolje poručile da ne podržavaju protest. Kažu da sada imaju preča posla, da svoje kolege vrate pod krov.

"Nemamo u planu da u ovom trenutku vršimo bilo kakve proteste. Što se tiče situacije u Studentskom centru mi svakako tražimo da se utvrdi odgovornost i to će biti naše zahtjev onog dana kad se usle studenti, kada budu imali krov nad glavom", rekao je  Ratko Savić, predsjednik Unije studenata RS.

"Svako ima pravo na određeno nezadovljstvo, da neko protestuje, da  zahtjeva određene smjene i slično. Ja lično nemam ništa protiv toga. Imate zapsinik o procijeni štete koji kaže da je sve ovo načinjeno usled udara oluje i nevremena. Znači, niko ovdje od nas nije prouzorkovao ovu štetu", rekao je Zoran Babić, direktor Studentskog centra Nikola Tesla.

U trećem paviljonu majstori rade punom parom, u šta se uvjerio i ministar Malešević. Krov je skoro pokriven, ovaj put, crijepom.

"Do subote će prostor u unutrašnjosti biti saniran. Možda će ostati neka od soba na četvrtom spratu koja se neće moći useliti i do subote u sve sobe gdje to bude moguće biće ubačeni dodatni kreveti, u paviljonu četiri takođe", rekao je  Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture RS.

U prvom paviljonu za upotrebu će biti sobe do petog sprata, po mišljenju inspektora. Studenti će u međuvremenu na raspolaganju imati sobe u Đačkom domu i kasarni Kozara. Do ministra Malešević došla je nezvanična informacija da je šteta u SC Nikola Tesla oko dva i po miliona maraka. Ministarstvo prosvjete  platiće studentima troškove puta, a onima iz udaljenijih mjesta koji se sljedeće sedmice ne vrate na predavanja, biće opravdani izostanci.